10 april 2019

Evaluatie na eerste Rodeo keuring

Afgelopen zondag is de eerste wedstrijd voor de Rodeo klasse verreden op het circuit in Blauwhuis.

Met zo'n 25 deelnemers was het een succesvolle eerste wedstrijd van het jaar. 's Ochtends zijn alle Rodeo auto's gekeurd door diverse keurmeesters van de NAB aangesloten banen. In overleg met rijders en keurmeesters is de volgende toevoeging op het reglement voor 2019 gemaakt: de rolkooi aan de coureurszijde mag in 2019 doorlopen buiten de deurstijl, bij auto's die in 2018 aan de start zijn verschenen. Dit wil zeggen dat het in 2019 (overgangsjaar) nog toegestaan wordt bij oudere auto's, maar in 2020 de rolkooi exact volgens tekening dient te zijn. Voor de bijrijderskant blijft de huidige tekening van kracht, de coureurs hebben een aantekening in het paspoort gekregen om dit aan te passen voor de eerstvolgende wedstrijd. 

Ook is er gelet op de verstevigingen aan de voorzijde van de auto's. Diverse coureurs hebben de bumper moeten verwijderen vanwege onjuiste bevestiging, maten en/of diktes. Verder is doorlassen van het chassis ook verboden, ook hier zijn aantekeningen in het paspoort van gemaakt. 

De coureurs hebben een aantekening in het paspoort gekregen om dit aan te passen voor de eerstvolgende wedstrijd. Auto's dienen voor 12 mei (ACON) aan dit reglement te voldoen, anders zullen we uitgesloten worden van deelname aan NAB gerelateerde wedstrijden. 

rolkooi-rodeo-2019.png