10 april 2022

De NAB presenteert: de Stockcar F1 World of Dirt

Een aantal bij de Nederlandse Autosport Bond aangesloten dirt-tracks slaan de handen ineen. Gezamenlijk organiseren deze clubs de World of Dirt voor de Stockcar F1.

Vanuit de NAB vindt men dat het tijd wordt voor een landelijk kampioenschap terwijl er bij rijders de behoefte was aan een landelijke competitie met een mooie prijzenpot. Door nu de behoeftes van de rijders en de promotors te combineren ontstaat de World of Dirt.

Dit kampioenschap dient ter promotie autosport in het brede perspectief. Voor de coureurs zal het ertoe leiden dat men aantrekkelijke wedstrijden kan rijden. Tevens wordt er gewerkt aan een structurele zeer aantrekkelijke prijzenpot. Voor het publiek zal spanning en spektakel gegarandeerd zijn. Het kampioenschap is in de basis een landelijk kampioenschap, maar er wordt ingezet om er een wedstrijd met Internationale allure van te maken. Denk hierbij aan buitenlandse deelnemers en toegankelijke wedstrijden voor buitenlande autosportfans. Omdat er vrijwel wekelijks wedstrijden gereden worden op diverse banen zal dit kampioenschap uiterst aantrekkelijk zijn om op de voet te volgen.

Grote prijzenpot & Eigen dakkleur voor winnaar World of Dirt.

De winnaar van de eerste World of Dirt gaat naar huis met een cheque van € 5.000,-. De prijs is onderdeel van de prijzenpot van € 10.000,- die verdeeld wordt op de finaledag van de World of Dirt.

Geheel in lijn van een landelijk kampioenschap mag de winnaar van de World of Dirt met een eigen dakkleur rijden. De winnaar van de World of Dirt mag een heel jaar lang zijn auto sieren met een goud-oranje geblokte spoiler.

De NAB zet in samenwerking met de organiserende clubs ook hoog in om de kwalificatiewedstrijden die gelden voor de World of Dirt aantrekkelijk te maken voor de coureurs en het publiek. Want ook tijdens de kwalificatieraces kunnen de coureurs zich opmaken voor een ruim gevulde prijzenpot. Hoe meer deelnemers, hoe hoger de prijzenpot is tijdens een qualifier. De prijzenpot kan al snel oplopen. Als voorbeeld: bij 50 deelnemers zit er op zijn minst € 2.000,- in de pot.