Auto Speedway

Auto speedway wordt sinds 1976 al georganiseerd op het Midland Circuit in Lelystad door de NOV Autospeedway Lelystad. Het circuit complex bestaat uit zelfs twee aparte oval circuits van asfalt waarbinnen ook een kartcircuit is aangelegd. De complex heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een multifunctioneel nationaal auto- en motorsport centrum. De lengte van de beide oval circuits bedragen respectievelijk circa 400 en circa 600 meter in lengte. Ook hier zijn voor de veiligheid van de deelnemers en het publiek betonwanden langs de rand van het circuit geplaatst met daarop een hekwerk van gaas en kabels.

Naast de eigen wedstrijd klassen nemen ook vaak deelnemers uit o.a. de sectie Dirt Track Racing deel aan deze wedstrijden op asfalt. Dit is mogelijk omdat de technische reglementen zowel van de sectie Auto Speedway en de Dirt Track Racing in een aantal klassen in de afgelopen jaren steeds meer gelijkenissen zijn gaan vertonen.

Ook voor de wedstrijden in Lelystad geldt dat de snelste deelnemers achteraan moeten starten mede voor het creëren voor het nodige spektakel.