12 March 2020

Corona virus: diverse wedstrijden afgelast

Het regent sluitingen en afgelastingen door corona. Helaas vallen daar ook de NAB gerelateerde wedstrijden in maart onder.

Alle evenementen met meer dan honderd personen worden in heel Nederland afgelast. Iedereen in Nederland met verkoudheidsklachten, keelpijn of een kuchje, moet thuisblijven en sociale contacten mijden. Wie thuis kan werken, moet thuiswerken. Die maatregelen heeft het kabinet aangekondigd na crisisberaad over het coronavirus. De maatregelen gaan meteen in en gelden in ieder geval tot het einde van de maand maart.

Het is slechts een van de vele maatregelen die woensdag zijn afgekondig om verspreiding van covid-19 te voorkomen. Helaas zullen de aankomende wedstrijden in maart daarom geen doorgang vinden. Op de NAB agenda stonden wedstrijden in Emmen (14 maart), Lelystad (15 maart) en Ter Apel (22 maart) op de kalender. Alle 3 wedstrijden zijn dus helaas afgelast

 

Update 16 maart: 

Na de persconferentie van zondag 15 maart kunnen we niet anders dan de termijnen  aanpassen en de nieuwe maatregelen respecteren in het gezamenlijk bedwingen van de corona uitbraak. Het zijn ingrijpende tijden, waarin ver vooruitzien lastig blijkt. Om onze verantwoordelijkheid te nemen als NAB bestuur kunnen we niet anders dan alle activiteiten tot en met  6 april af te gelasten. Hiermee komen naast de wedstrijden ook de trainingsdag van 28 maart te vervallen. Wij verzoeken jullie om dit te delen met jullie vrijwilligers.

Bij voorbaat dank voor jullie medewerking , wij wensen alle clubs succes met het inregelen van het werk die deze noodmaatregelen met zich mee brengen.